fbpx

Aromatherapie, wat is aromatherapie? hoe wordt het gebruikt?

 In essentiële oliën, huidverzorging, Ibiza blog

Aromatherapie is het gebruik van essentiële oliën uit aromatische planten om evenwicht en harmonie van lichaam en geest te herstellen ten behoeve van onze gezondheid en schoonheid.

Wat zijn essentiële oliën

Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerde extracten, gekenmerkt door zijn lichtheid en fijne structuur. Worden verkregen uit verschillende delen van de plant, zoals bloemen,bladeren, stengels, schors,wortels, vruchten, harsen en bomen mos, kruiden en planten. De hoeveelheid essentiële oliën in elk van deze middelen is zeer klein, dus zijn veel planten nodig om deze oliën te maken.

schoonheidssalon Alphen aan den rijn Essentiële oliën zijn succesvol in het behandelen van emotionele omstandigheden geweest, zoals spierpijn, huidproblemen, ademhalingsproblemen, of gewoon te ontspannen, voor slapeloosheid en stress, en schoonheidsbehandelingen.

Essentiële oliën worden gebruikt in massages, luchtverfrissers, sprays, in bad, op kompresdoeken/tissues  en bij haarlotion of huid lotion.

 

Toepassingen van essentiële oliën in aromatherapie 

Deze oliën kunnen worden toegepast, onder andere door de volgende methoden:

Inhalatie: de eenvoudigste werkwijze voor het toedienen aromatherapie, direct of indirect, dat bij inademing van etherische oliën.  verschillende druppels van een etherische olie kan worden toegepast op een tissue en voorzichtig ingeademd. Een kleine hoeveelheid essentiële olie kan ook worden toegevoegd aan een kom warm water en gebruikt als een stoom behandeling. Essentiële oliën kunnen ook gebruik worden bij een diffuser, met toevoegen van een paar druppels van de gewenste olie er op. De warmte zorgt  ervoor dat de geur verspreid wordt door  de hele kamer. Deze technieken worden aanbevolen voor de behandeling van respiratoire en / of huidaandoeningen.

Rechtstreeks door massage: meestal, etherische oliën kunnen ze rechtstreeks door massage toegepast op de huid, verdund in een lotion of plantaardige olie zoals olijfolie, avocado en tarwekiem olie voordat ze op de huid aanbrengt om een allergische reactie te voorkomen. Algemeen is 2% (2 druppels) essentiële olie op 5ml basisolie. Soms sommige oliën worden gebruik in hogere concentraties, en anderen moeten verder verdund worden voor een veilig en effectief  gebruikt.

Aromatische baden: zijn het  makkelijkst te gebruiken. Een warm bad met essentiële oliën heeft een ontspannend effect. Hier  essentiële oliën worden toegevoegd aan een neutrale badolie of dode zeezout. Bij gebruik in een bad moet lauw water zijn en niet te warm anders de essentiële oliën worden te snel verdampt.

Koude of warme kompressen:  ze worden gebruikt voor fysieke omstandigheden vooral huidproblemen en spierpijn te behandelen. Ze kunnen ook gemengd  met neutrale crèmes en neutrale lotions.

Intern gebruikt:  sommige essentiële oliën kunnen worden geconsumeerd in de vorm van tincturen of thee voor de behandeling van bepaalde symptomen of aandoeningen, maar PAS OP je moet altijd een gekwalificeerde homeopaat te raadplegen alvorens een essentiële oliën te gebruiken.

Sommige oliën, zoals eucalyptus, alsem en salie, mag nooit intern worden ingenomen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

huidverzorginghuidveroudering