fbpx

Verschillende huidsoorten. Gebruik je de juiste product?

 In Anti age, huidveroudering, huidverzorging

Er zijn verschillende huidsoorten, hier zijn alle kenmerken van de verschillende huidtypes.De eerste stap naar een mooie huid is het uitzoeken welke huidtype je heb. Veel vrouwen gebruiken de verkeerde product op hun huid, dat kom om dat ze niet precies weten welke huidsoort ze hebben.

Kenmerken van verschillende huidsoorten

Normale huid:

Deze huid voelt niet droog en ook niet vet aan. Ook na het douchen, voelt de huid zacht en niet trekkend aan. Puistjes komen maar af en toe bij deze huidsoort. Daarnaast zijn de poriën zichtbaar, maar niet groot.

Vette huid:

Deze huid voelt vet aan en de textuur is vaak dik. Bij een vette huid horen vaak grote en zichtbare poriën. Je hebt een glimmende huid, vooral je neus en voorhoofd. Puistjes en mee-eters komen helaas vaak voor bij dit huidtype.

Droge huid:

Een droge huid heeft een dunne textuur. De huid voelt – vooral na het douchen – droog en trekkend aan. Ook ziet de huid er vaak wat dof uit met hier en daar plekken met wat schilfertjes. Van grote poriën hebben de mensen met dit huidtype geen last van, want deze zijn zeer fijn. Met een droge huid heb je zelden tot nooit puistjes.verschillende huidsoorten

Gevoelige huid:

Een gevoelige huid kan erg vervelend zijn. Je hebt vaak last van een branderig gevoel of rode plekjes. Na het douchen heb je vaak jeuk. Puistjes komen maar soms voor. Door een goede huidverzorging te gebruiken voor en gevoelige huid kun je deze huid verbeteren. Geef veel aandacht aan je huid.

Gecombineerde huid:

Een gecombineerde huid heeft naast een droog, ook een vet gedeelte. De wangen zijn hierbij vaak droog en de kin, de neus en het voorhoofd zijn vet. En deze glimmen dan ook vaak. In deze T-zone – kin, neus en voorhoofd – komen vaak puistjes en mee-eters voor. De meeste vrouwen hebben een gecombineerde huid.

Gerelateerde Berichten

Start typing and press Enter to search

gezichtsbehandelingen Alphen aan den Rijnharsen