fbpx

Tips en tricks bij pigmentvlekken

 In Anti age, huidveroudering, huidverzorging

Pigmentvlekken zijn heel normaal en je hebt er niet altijd invloed op dat ze ontstaan. Ook kun je bang zijn dat ze gaan vergroten of vervormen, of misschien ben je wel ontevreden over de manier waarop ze eruitzien. Wanneer je iets wilt doen aan ontsierende pigmentvlekken, dan is het slim informatie in te winnen bij de huidspecialist. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

 

Zon(der)

Ouderdomsvlekken worden niet voor niets ook wel zonnevlekken genoemd: ze komen namelijk voor op de lichaamsdelen die het meest aan de zon worden blootgesteld. Voorbeelden hiervan zijn de armen en de decolleté, want die worden niet bedekt door hemdjes en bikini’s in de meest zonnige periode! Natuurlijk zijn er wel manieren om een verouderde huid tegen te gaan, maar voor alle pigmentvlekken geldt dat het vermijden van de zon het beste is. Overmatig zongebruik kan leiden tot hyperpigmentatie en om dat te voorkomen moet je verstandig omgaan met je tijd in de zon:

  • Kies uiteraard voor een goede zonnebrand, bij voorkeur SPF 30 of hoger en smeer je meerdere keren per dag in.
  • Ga liever ook niet naar de zonnebank. De uv-A-straling veroorzaakt en verergert je pigmentvlekken alleen maar.
  • Zoek verder wat vaker de schaduw op of trek af en toe een licht vestje aan om je huid te bedekken. Als je pigmentatie hebt op je gezicht, kies dan voor een leuke zomerhoed of pet.

 

Niet krabben!

Om pigmentatie door littekens te voorkomen, is het belangrijk om voorzichtig met de huid om te springen. Ik weet dat dit moeilijk is, maar door aan muggenbulten te krabben en wondjes open te maken kun je permanente schade aan je huid aanbrengen. Dat kan lastig zijn, en zeker bij stress kan de drang hoog oplopen. Er zijn gelukkig wel een paar tips die ik je mee kan geven:

  • Doe een pleister om je wijsvinger, dit maakt het een stuk lastiger om te krabben. Kunstnagels zijn hier ook ideaal voor; ze zijn dikker en hebben daarom minder grip dan echte nagels (die staan ook net iets leuker dan een pleister, maar beide kan).
  • Kijk niet de hele dag in de spiegel. Leer je zelf af om er in te kijken als je er langs loopt of berg soms een paar spiegels op. Is die spiegel in de wc echt nodig?
  • Doe iets anders met je handen. Het kan zijn dat je gaat krabben omdat je onbewust vaak met je hand aan je gezicht zit. Om dit af te leren kun je gewoon iets vast houden, zoals een waterfles of een elastiekje.

 

Zorg voor verzorging

Het is goed om bewust te zijn over wat jouw crèmepjes en smeerseltjes met je huid doen. Sommige producten gaan namelijk niet goed samen met jouw pigmentvlekken. Hier zijn een aantal dingen waar je op kunt letten:

  • Voorkom huidirritatie door bijvoorbeeld producten met alcohol, kleur- en geurstoffen te vermijden.
  • Peelings en scrubs kunnen daarentegen een goed hulpmiddel zijn. Dit maakt je huid wel dunner, dus wees juist dan extra voorzichtig met de zon.

 

Je hoeft het niet alleen te doen

Vraag om advies bij een schoonheidsspecialiste, want samen kom je een heel stuk verder. Er bestaan ook veel behandelingen voor pigmentvlekken en die zouden een groot verschil kunnen maken. Zo heb je tegenwoordig de behandeling ‘INNO-TDS met micro-mesotechniek’. Deze behandeling vermindert pigmentatie of ouderdomsvlekken door het aanbrengen van lichaamseigen stoffen in de huid.

 

Verder nog iets?

Zelfs met de juiste gewoontes, producten en behandelingen is het belangrijk om je pigmentvlekken in de gaten te houden. Er bestaan namelijk ook minder goedaardige vormen, de zogenoemde maligne melanoom. Alleen maak je niet direct zorgen! Als je het niet vertrouwd kun je altijd de huisarts bezoeken, maar door de bovenstaande tips in acht te nemen is die kans al een stuk verminderd.

 

manieren om een verouderde huid tegen: https://www.ibiza-beauty.nl/heb-je-genoeg-van-al-die-anti-aging-cremes-die-een-minimaal-effect-hebben/

Peelings: https://www.ibiza-beauty.nl/acne-gezichsbehandelingen-alphen-aan-den-rijn/

INNO-TDS met micro-mesotechniek: https://www.ibiza-beauty.nl/micro-meso-therapie-alphen-aan-den-rijn/

Gerelateerde Berichten

Start typing and press Enter to search

schoonheidssalon alphen aan den rijn