fbpx

Huidverzorging tips voor man en vrouw

 In Anti age, huidveroudering, huidverzorging

Huidverzorging voor de vrouwen en mannen hoe doe je dat? Sommige mensen weten niet hoe de huid moet verzorgen. In onze vijf huidverzorging tips leggen we uit over de dagelijkse stappen voor u huid. Om een mooie en gezonde huid te hebben, het is niet nodig om te veel uitgeven aan producten. In feite, heeft u  alleen vijf huidverzorging stappen nodig om u huid in goede vorm te houden.

Onze vijf huidverzorging tips

Huidverzorging tip 1. Antioxidanten, Let op je voeding

Antioxidanten zijn in alle soorten voedsel, zoals fruit, groente, vis en oliën. Een van zijn functies is om vrije radicalen te bestrijden, die verantwoordelijk zijn voor de verslechtering van goede cellen.Er zijn heel veel antioxidanten die gunstig voor de huid kan zijn, maar we hebben 2 bijzonder die kunnen ons helpen om de uiterlijk te verbeten:

Vitamine C. Helpt de collageenvorming, waardoor een grotere elasticiteit van de huid. Het is aanwezig in volle granen, appels en citrusvruchten.

Vitamine E. Beschermt cel membranen en versterkt de huid met voedingsstoffen om die schadelijke ultraviolette straling (UV) te bestrijden. Gelegen in het tarwekiemolie en amandelen.

Andere antioxidanten zoals selenium, thiamine, betacaroteen en zink helpen de huid uiterlijk te verbeteren.

Huidverzorging tip 2. Zonnebrandcrème, Bescherm je huid

Huidverzorging tipsBij gebruik  van zonnebrandcrème, is niet alleen om ons te beschermen tegen huidziektes maar ook tegen huidveroudering. Huid die te veel tijd doorbrengt in de zon zonder bescherming verliest elasticiteit en vorm rimpels.

Om de huid te beschermen tegen de effecten van de zon wordt aanbevolen om een beschermende crème of lotion met  zonbeschermingsfactor (SPF) van meer dan 15 te gebruiken en toe te passen ten minste 20 minuten voor blootstelling aan de zon.

Het is raadzaam om opnieuw toe te passen na het zwemmen of zware transpiratie .

Huidverzorging tip 3. Essentiële vetzuren zijn belangrijk voor een gezond dieet.

Essentiële vetzuren zijn heel belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Ze helpen aan de bouw van celmembranen gebaseerde in lipiden om water en voedingsstoffen binnen te houden.

Bij de huid de lipiden maken een olie barrière die beschermt tegen Uv-stralen en verontreinigingen. Zonder essentiële vetzuren, kunnen de huidcellen en de beschermende membran niet goed functioneren.

De essentiële vetzuren noodzakelijk om een optimale gezonde huid te hebben zijn: omega-3 en omega-6 vetzuren.

Omega-6 vetzuren zijn te vinden in veel voedingsmiddelen zo als gevogelte, graan en olie, de omega-3 vetzuren zijn te vinden in vette vis zoals zalm en sardines in oliën zoals vlas en walnoten. Een supplement van omega-3 kan heel erg helpen bij de gezondheid van de huid, het verzorgen van binnenuit.

Huidverzorging tip 4. Water, Weg met de gifstoffen

Water is een essentieel onderdeel van het lichaam , tussen 55% en 75% van het lichaam is water.

Water spoelt gifstoffen uit het lichaam, waardoor onze cellen absorberen voedingstoffen en houdt  onze spijsvertering processen onder andere functies, maar sommige elementaire lichamelijke functies zoals ademhaling en zweten, verwijdert  het water uit onze cellen. Dus goede werking van onze cellen moet je water drinken om de verloren water te vervangen.

De huid is niet anders dat de rest van het lichaam met betrekking tot uw behoefte aan hydratatie. Om de huid gehydrateerd te houden is ook nodig om water en andere voedingsmiddelen die water bevatten innemen.

Huidverzorging tip 5.Reiniging belangrijk voor een goede huidverzorging

Reiniging is heel belangrijk bij een dagelijks huidverzorging. Het verwijdert niet alleen overtollige vuil en verontreinigende stoffen die de porie verstoppen, maar ook bereidt de huid voor de werkzame bestanddelen van de producten die we zullen gebruiken,die  kunnen  dan beter in  de huid doordringen en daar door zijn effectiever.

Wij raden het gebruik van zeepvrije gezichtsreinigingsmiddelen en aangepast aan de huidtype. Voor een droge huid gebruik u een crème en alcoholvrij reinigingsmiddelen. Voor een vette huid meer een zure reiniger.

Het is belangrijk de juiste reinigingsmiddel en gebruik het minsten een keer per dag met een zachte cirkelvormige op de huid gedurende  20 seconden massage.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

huidverzorging