fbpx

Dé huidbehandeling voor in het voorjaar

 In Geen categorie

 

Heb jij al last van lentekriebels? De donkere winterdagen zijn bijna weer voorbij en worden vervangen door lichte, zonnige dagen! Helaas merk je dat je huid aardig wat te verduren heeft gehad tijdens de koude winterdagen. De acne is alleen maar verergerd en jouw huid heeft een doffe uitstraling. Maar geen zorgen, want er zijn verschillende zaken die je kunt doen om je huid te verbeteren. Wist je bijvoorbeeld dat een fruitzuurpeeling bij uitstek in het voorjaar kan worden ingezet?

 

Nieuw seizoen, nieuwe verzorging

Voordat je een afspraak gaat maken voor een peeling, is het nuttig om te weten hoe jij jouw huid zelf thuis goed kunt verzorgen zodat de fruitzuurpeeling optimaal effect kan hebben. In ieder seizoen heeft jouw huid een ander type verzorging nodig. Dit geldt dus ook voor de lente. Aan de hand van een aantal tips kun jij maatregelen treffen voor een mooiere huid in het komende seizoen.

 

Tips en tricks

Handige tips en tricks!

  1. Houd een lenteschoonmaak: verzamel al je dagcrèmes, lotions,cleansers en zonebeschermers en kijk naar de vervaldatum. Is de datum verlopen? of lager dan 12 maanden open? Weg ermee!
  2. Verwijder dode huidcellen: probeer minimaal twee keer per week de huid te exfoliëren. Bouw dit wel voorzichtig op. Kies daarnaast eens in de zoveel tijd voor een fruitzuurpeeling om de huid een grondige reiniging te geven.
  3. Verander van moisturizer: in de lente heb je een andere crème nodig dan in de koude wintermaanden. Kies voor een lichte moisturizer die je huid laat ademen en die tegelijkertijd ook hydrateert.
  4. Minimale foundation: om verstopte poriën te voorkomen, kun je beter minimaal foundation gebruiken. Voel je je zonder make-up niet comfortabel? Dan bestaan er ook minerale foundations, die lichtgewicht zijn waardoor je huid meer ruimte krijgt.
  5. Gebruik dagelijks een hoge SPF: breng een bescherming met SPF aan. Je huid wordt in lange lentedagen extra blootgesteld aan uv-stralen, kies daarom voor een SPF dagcrème.
  6. Drink veel water: hydrateer je huid door middel van het eten van groenten en fruit en door water te drinken. Verdeel het water drinken over de dag, je huid kan namelijk maar zoveel water tegelijkertijd verwerken.

 

Fruitzuurpeeling

Deze peeling stimuleert de celvernieuwing van jouw huid en verwijdert dode huidcellen. Ook al laat de huid zelf zo’n miljoen dode cellen los per dag, toch kan het soms wel wat hulp gebruiken. De taak van de fruitzuren is het verslappen van de tussencelstof in de hoornlaag, die de huidschilfers samen plakken. Het resultaat daarvan is een versnelde afschilfering, een betere doorbloeding van de huid, versnelde aanmaak van nieuwe cellen en kan de huid meer vocht vasthouden. Deze intensieve maar effectieve behandeling zorgt ervoor dat jij weer fris en fruitig de lente doorkomt.

 

Na de behandeling

Je kijkt in de spiegel en het valt je op dat de doffe teint van jouw huid eindelijk niet meer de aandacht trekt, maar nu is de huid behoorlijk rood. Schrik hier niet van, dit is een normale initiële reactie op een fruitzuurpeeling. Ook kan de huid wat trekkerig gaan aanvoelen. Zowel de rode gloed als het trekkende gevoel trekken na een paar uur weer af. Wel is het, om bijwerkingen te voorkomen, belangrijk de huid na de peeling goed te verzorgen. Dat helpt bovendien eventuele gevoeligheden te minimaliseren.

Waar moet je op letten?

Door het zonnige weer kun je in verleiding komen om lekker buiten te gaan zonnen. Dit is echter niet verstandig direct na de behandeling. Het bovenste laagje van jouw huid is immers verwijderd, wat jouw gezichtshuid extra gevoelig maakt. Zorg er daarom voor dat je voorzien bent van zonebescherming met minimaal SPF 30. Draag desnoods een hoedje of petje ter bescherming. Verdere handelingen die je beter kunt vermijden, zijn harsen of scheren, te heet douchen en sporten.

Wanneer kies je voor peeling?

Deze behandeling is geschikt voor het verminderen van:

– acnelittekens
– vette huid met neiging tot acne
– acne
– tekenen van huidveroudering
– vale huid
– pigment- of ouderdomsvlekken

 

Kom langs bij Ibiza beauty

Bij Ibiza beauty kun jij terecht voor een fruitzuurpeeling. Aangezien er een ervaren specialist nodig is voor deze peeling, ben je hier in goede handen. Nieuwsgierig naar zowel een fruitzuurpeeling als andere behandelingen? Neem contact op met de salon en laat je informeren!

 

Gerelateerde Berichten

Start typing and press Enter to search

huid rimpels